top of page
MAGGIE'S THOUGHTS

BURNOUT

We laten ons te veel leiden door de omgeving en sociale media.  

Maar wie is er eigenlijk de baas over jezelf?

Dat ben JIJ.

Ga eens bedenken wat JIJ mooi vindt en wat er bij jou past?  

Vraag jezelf af of je hier blij van wordt of niet? Ben ik dit?  Iedereen heeft zijn eigen stijl maar soms zijn we dat even kwijt. Aan sommige dingen moet je ook wennen.  

 

Neem daar de tijd voor en beslis  later.

Onthoud dat elke keuze goed is. Elke keuze die je maakt is van en voor jouw zelf.

maggiesway40830.jpg

" HET LICHAAM IS BIZAR KNAP. HET GEEFT JE ALS HET WARE TEKENS "

BURN-OUT.

Burn-out. Een vaak besproken topic tegenwoordig. Zelfs tieners en jongvolwassenen hebben er last van. Een burn-out is vaak moeilijk te diagnosticeren. Gelukkig komt er steeds meer bewustwording over en kun je terecht voor hulp. Het herstellen van een burn-out is namelijk een psychisch en lichamelijk proces wat onder goede begeleiding moet plaatsvinden. Wanneer er geen duidelijke hulp is, kunnen veel aspecten het proces vertragen. Dit wil je natuurlijk het liefste voorkomen.

 

IK HOOP DAT IK JE KAN INSPIREREN OM DINGEN ANDERS TE GAAN DOEN

Een burn-out kent veel gradaties. De vraag is: op welk moment besef jij dat er iets mis gaat? Dat moment is wanneer je jezelf in de spiegel aankijkt en denkt: ‘dit gaat niet goed’. Op welk punt zit jij nu? Er zijn goede plekken waar je naartoe kunt om te testen hoe het met je gaat. Vaak is het zo dat zodra je ergens last van krijgt, er pas een besef ontstaat dat er misschien iets niet goed is. De zogenaamde wake up call. Als je niet naar jezelf en je lichaam luistert, blijft dit gevoel constant terugkomen. Het lichaam is zo bizar slim. Het geeft je als het ware tekens. Luister er naar!

STRUGGLES

Struggles? Wie heeft ze niet. Maar blijven ze langer aan of komen er heftige klachten bij dan kan het zijn dat je last hebt van een burnout. Herken je dit en komen onderstaande klachten je bekend voor? Doe er dan direct iets. Hoe sneller hoe beter, dan is het herstel ook sneller.

 

❊ Piekeren en angsten

❊ Slecht slapen

❊ Veel dromen

❊ Emotioneel en vermoeid

❊ Down zijn

❊ Paniekaanvallen

❊ Geen of weinig energie

❊ Onzeker over jezelf

❊ Depressieve gevoelens

❊ Verlaagd libido

❊ Stress

Ga proberen en weg terug te vinden en gezellig te zijn. Je bent het waard alleen ben jij dit gevoel even kwijt. Je kan je gedachtens omzetten! Want je doet het goed anders had je geen van de klachten gehad. Het zijn de die-hards die dit krijgen. Geloof me!

BURN-OUT, EEN DEPRESSIE, ADHD, OVERSPANNEN, TE VEEL DRINKEN EN DAN?

Met de impact van social media en de druk van de arbeidsmarkt merk ik steeds vaker dat mensen zichzelf tegenkomen en omvallen. Ze hebben vervolgens haast om snel weer mee te doen met de maatschappij. Eigenlijk willen ze een quick fix. Maar wie wil dat niet?

Het gevaar zit in het perfectionisme. Het is nooit af en het is nooit goed genoeg. Maar eigenlijk is alles al helemaal goed zoals het is. Alleen in jouw ogen en in jouw gedachten kan het altijd beter. Het is namelijk nooit af: je studie, je agenda, je to do lists, de was, je werk, het huishouden, je kinderen, je huis en ga zo maar door.. Als je dat gaat inzien ben je op de goede weg! Stel de vraag: ‘Is dit wat ik wil?’, ‘Wil ik zo leven?’.

Als je begint op te komen voor jezelf en je gaat inzien wat JIJ wilt en wat JIJ leuk vindt, heb je al een hele grote stap gezet. In het begin kan dit best een uitdaging zijn. Hier zit de essentie! De key is inside, eigenlijk weet je het allemaal zelf.

Liefs,
Maggie

MAGGIE'S WAY

Ben jij klaar voor een gelukkiger leven waarin JIJ de regie hebt?

bottom of page