top of page
MAGGIE'S THOUGHTS

DANKBAARHEID

Zoals velen van jullie weten heb ik neiging tot depressiviteit en elke dag een beetje en soms ook gelukkig helemaal niet. Misschien is het voor mij daarom zo belangrijk om dankbaar te zijn en gekker nog ik heb dat zelf geïmplementeerd. Ik werd altijd zo down wakker en wilde bijna elke dag niet meer leven en toen ben ik op een gegeven moment gaan realiseren wat ik eigenlijk allemaal WEL had. En vanaf die dag ben ik elke dag als ik wakker werd in mijn bed gaan oefenen met aan de dingen te denken wat en wie ik allemaal had en doordat dan te bedenken kwam er een SMILE op mijn gezicht ☺.

 

Dit was zo’n fijn gevoel dat ik hiermee doorging en elke dag, nadat ik me lekker had uitgerekt, dat allemaal even opnoemde en daaraan dacht. En het werkte! Ik dacht echt, is het zo makkelijk? Dit is een van de dingen die ik ineens ontdekte! Omdat ik ze ooit ergens had gehoord en dan valt ineens het kwartje. Dit bedoel ik met jezelf gelukkig kunnen maken.

_MG_7182.jpeg

WAT WE ONS OOK TOTAAL NIET REALISEREN 

 

Is dat we in Nederland zo mega verwend of gewend zijn met alles wat we om ons heen hebben, winkels, scholen, auto’s, fietsen, geld, eigenlijk is iedereen heel rijk. We wonen met zn alle in prachtige landen waar er heel veel geregeld is en waar zoveel gewoon kan. Mooie parken, bossen, steden, wegen, weides, zo veel moois. Heerlijk! En alles is goed geregeld in de zin van gezondheidszorg en ziekenhuizen en huisartsen voor iedereen toegankelijk.  We vinden alles heel normaal maar dat is het helemaal niet natuurlijk. Als je namelijk kijkt naar iemand uit een heel arm land dan kun je zien dat die mensen helemaal niets hebben en toch echt vaak happy zijn. Het zit hem dus niet in de spullen. Het zit hem ook niet in het geld want geld maakt niet gelukkig! (Uit eigen ervaring!) Het zit hem dus in KIJKEN en ZIEN wat er WEL is en dankbaar zijn dat je gezond bent en om de mensen om je heen die jij zelf hebt uitgekozen waar je blij en dankbaar voor bent. 
 

Je kunt dit ook zelf opwekken door soms iets expres weg te laten uit je leven en het daarna weer terugplaatsen. Bv, even geen vlees of vis, of geen kleding kopen voor een langere tijd, of bv niet uit eten of pizza bestellen. Let maar eens op hoe vaak je iets koopt wat je echt totaal niet nodig, hebt  laat dat soort dingen ook gewoon eens weg. We geven heel veel geld uit aan onzin dingen.Als je na een tijdje het dan weer wel mag van jezelf dan heb je dat ten eerste zelf als keuze genomen en ben je in controle over je leven EN je bent dankbaar omdat je dan WEL weer hebt of mag of kan.Ik heb soms op maandag een hulp voor de was, en dat kan alleen als zij kan en dat is dan soms paar weken niet en dan moet ik dat zelf doen. Dus als ze er dan wel weer is ben ik zooooo blij en dankbaar. Even een leuk voorbeeld van mij. 

 

Ik had ook altijd alles in huis voor ons gezin en ik bleef maar rijden naar de supermarkt etc en ineens had ik bedacht, hm als iets op is is dat jammer, vrijdag ga ik weer. Gaat niet met brood maar verder met heel veel wel en zei dat ook tegen de kinderen . is er even niet. Ze keken heel raar maar toen ik het uitlegde snapte ze het wel, worden zij ook gelijk meer bewust dat niet altijd alles zomaar kan en er is. Die kinderen zijn natuurlijk ook zo verwend.  ( doen wij zelf  ☺ )

Heerlijk om ze te verwennen!

" GELUK ZIT NIET IN SPULLEN OF GELD "

EN ZO KAN IK NOG HEEL LANG DOOR VERZINNEN.

 

Zoveel moois om ons heen. Kijk daarnaar ipv naar de nare, stomme dingen waar je niets aan hebt. En onttrek je van ruzies. Los ze op met een beetje begrip voor elkaar, luister naar elkaar. Iedereen is anders en heeft een andere zienswijze en een andere achtergrond. Als dat gaat inzien kun je veel makkelijker dankbaar zijn en in het moment leven. Ik vraag vaak, doe je je best? Ja heel erg zeggen ze dan….. Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Niet zo boos zijn op elkaar. Geef elkaar de ruimte.

 

We zijn net lekker terug van vakantie en als ik op vakantie ben kan het soms helemaal missgaan met mij. Gekker nog het gaat al mis met inpakken!! Ha ha  Ik moet altijd wennen, en ja op vakantie is alles anders. Neem bv, het bed, temperatuur, de ruimte van je tent, hotel kamer, appartement, of huis, de geluiden, slaap ik goed of niet, ,het eten, de geuren, koffie, alles is anders en mijn hersenen en mn lijf nemen het dan vaak over en gaan met me aan de haal waardoor ik dan mega uit mn humeur kan raken. Ik moet gewoon wennen! Weet ik nu, niet zo streng dan voor mezelf.. Gelukkig leer ik hiervan en kan ik daar nu ook beter op inspelen. Dus ook daar elke dag weer even bedenken wat we allemaal hebben en dat we gezond zijn en dat alles het doet, (hoe bizar knap is dat lichaam niet!!!! ) Ik word dan daar ook extra blij en dankbaar wakker omdat we ook je ook nog eens niets hoeft!! Alles mag en kan, vrijheid en rust! Gewoon even zijn en genieten van die kinderen, want wat zijn ze vaak leuk en lief als we allemaal beetje uitgerust zijn en geen stress hebben ☺. Joe hoe! Feest! 

 

Dit jaar waren 2 van de 3 kinderen mee, hoe dankbaar was ik, ze gaan mee!! De vlag uit! Flynn is pas 14 maar als je kinderen het huis uit zijn Noa  (22) ben je super dankbaar dat ze mee gaan. Ik moet zeggen dat we deze vakantie een ritme hadden ontwikkeld dat we vroeg opstonden en met het hele gezin (joe hoe) gingen sporten, dan was dat gebeurd! Dat was zo fijn, en wat voelde we ons er goed bij! Lekker fit zijn is een tweede natuur van ons geworden. Sporty family, met z'n alle sporten, my dream came through !! Dankbaar!!

MAGGIE'S THOUGHTS

HET ZIT HEM IN

❊ kiezen voor positiviteit 

❊ andere te helpen

❊ de kleine mooie momenten,

❊ iemand die je een glimlach geeft op straat

❊ een lief vogeltje, 

❊ zien van puppies ,

❊ zien van een blije baby 

❊ je eigen kind die iets liefs zegt of doet

❊ volle koelkast voor het weekend

❊ verse bloemen in je huis

MAAR VOORAL DE DAGEN DAT JE LEKKER HELEMAAL NIKS HOEFT 

 

Dat je gewoon kan gaan liggen met een boek. Helemaal in het moment en lekker in je boek verdwijnen. Dan moet je dan natuurlijk wel doen. Kon ik eerst ook totaal niet. Ik kwam altijd op de laatste plaats en ik had geen tijd om te lezen. Nu gelukkig zet ik mezelf op 1 en ga wel zitten en lezen en dan zie ik dat de rest ook heel goed gaat. Gewoon omdat jij even nix doet. Loslaten heet dat ☺. 

 

Omdat ik dat ook in het gewone leven doe, veel om me heen kijk. Zie ik ook veel en daardoor krijg ik vaak een SMILE van de mooie dingen om me heen. Daar word ik blij van. ZIEN en KIJKEN en VOELEN! Er zijn zoveel dingen mooi, maar je moet natuurlijk wel KIJKEN en het dan nog ZIEN en het dan nog VOELEN!

Op vakantie kan ik extra genieten omdat dan alles nieuw is om me heen. Ik word ook altijd zo blij van lieve mensen. Laatst ben ik naar een ober toe gelopen en hem verteld dat hij heel bijzonder is in de manier hoe hij ons had bediend. Ik voelde hoe lief hij was en hoe leuk hij zijn werk vond. Er kwam een grote SMILE op zijn gezicht. En dan ben ik ook weer dankbaar en blij. 


ZO ONTZETTEND DANKBAAR 

 

Waar ik ook zo ontzettend dankbaar voor ben is dat ik tegenwoordig zoveel vertrouwen heb in dingen en zooo veel minder vaak in de paniek schiet. Is ook echt een keuze geworden. Als er iets gebeurd, is dit heel erg? Kan ik dit oplossen, vast wel weer, of oh ja dat is niet zo handig maar dat lossen we wel weer op. Denken in mogelijkheden. We hebben het vaak niet door maar dit is aangeleerd gedrag, in de paniek schieten om iets, zodra je dit gaat inzien kun je het gaan veranderen. En dat gaat je veel vrijheid en dankbaarheid geven.

Liefs,
Maggie

MAGGIE'S WAY

Ben jij klaar voor een gelukkiger leven waarin JIJ de regie hebt?

bottom of page