top of page
Myjournal03.jpg

HOE SCHRIJVEN KAN ZORGEN VOOR MEER GELUK.

Stel dat jij in 3 tot 5 min. per dag inzicht in jezelf krijgt en leert hoe jij je leven beter vorm kunt geven.
Laat mij je uitleggen hoe dit werkt in dit artikel!
De kracht van schrijven en journalen is dat het ons in staat stelt om op een dieper niveau met onszelf in contact te komen en onze gedachten en gevoelens te verkennen. Je komt erachter wie jij bent als persoon, waar jij gelukkig van wordt en wat je doelen en dromen zijn.

Dit alles kost je dus maar 3 tot 5 minuten per dag, start vandaag met het creëren van meer geluk in je leven.

We leven in ongekende tijden. Veel mensen hebben het moeilijk en woorden als druk, haast, geestelijke gezondheid, zelfmoord, sociale media, verslaving en drugs zijn bijna normaal geworden. Als gevolg hiervan hebben steeds meer mensen moeite om zich emotioneel en mentaal goed te voelen.

Wat is dat gevoel dat er iets niet klopt?

Het is gemakkelijk om de verbinding met onszelf en onze gevoelens te verliezen in een wereld waarin we 24/7 overprikkeld worden door werk, sociale media, verwachtingen, enzovoort. We zijn ons niet bewust van onze gedachten en gedragingen, waardoor we het contact met onze innerlijke wereld verliezen. We leven ons leven zo goed als we kunnen, we gaan maar door. Veel mensen hebben moeite om nee te zeggen en voor zichzelf op te komen. In deze hectische tijden hebben we zoveel mogelijkheden en keuzes, het is moeilijk om te weten waar we naartoe moeten. We blijven rennen en we stoppen niet.

Dus wat kunnen we doen?

Druk op de "pauzeknop". We zoeken geluk, vrede en balans, maar we weten niet hoe we daar moeten komen. Omdat we niet hebben geleerd hoe we met emoties en gevoelens moeten omgaan en we niet zelfbewust zijn, zowel wat betreft ons gedrag als onze gedachten.

Hier komt journaling om de hoek kijken. Tijd nemen om te gaan zitten, na te denken en je gedachten op te schrijven is buitengewoon genezend en ook versterkend. Dat moment van pauze. Schrijven is letterlijk loslaten. Het loslaten van onze gedachten voelt als een directe opluchting. Als een band die zijn druk verliest. We voelen ons veilig wanneer we schrijven, en een bonus is dat we op dat moment in het huidige moment zijn 🙂. In je eigen gedachten zijn, op je eigen tijd, is gewoon een ongelooflijk gevoel. Het geeft onszelf de aandacht die we zo hard nodig hebben, we stellen onszelf op de eerste plaats. Het is een daad van zelfliefde, echte Me-Time.

ER ZIJN VEEL MANIEREN OM TE JOURNALEN:
 

  • Intuïtief schrijven (schrijven wat er ook in je opkomt)

  • een verhaal dat verteld moet worden,

  • een levensplan, wensen en dromen,

  • schrijven over je gedrag en gevoelens,

  • schrijven over het dagelijks leven, je dagelijkse gedachten,

  • schrijven wanneer je verdrietig of boos bent.

Al deze vormen zijn goed. Ze stellen ons in staat om los te laten wat binnen in ons brandt, en door het los te laten, gaan we op een andere, lichtere en neutralere manier naar onze gedachten en patronen kijken.

Tijdens het schrijven beginnen we dingen duidelijker en eerlijker te zien en staan we "open voor verandering". We kunnen ons perspectief veranderen op hoe we ons eigen leven en de wereld zien, die vaak vervormd is geweest.


We worden echt onze eigen beste vriend en nemen de controle over ons leven. Net als in een vliegtuig moeten we eerst het zuurstofmasker opzetten voordat we anderen kunnen helpen. Eenmaal daar zul je begrijpen dat je gedachten niet waar zijn, vaak herhalend, en we kunnen ze veranderen in nieuwe en betere gedachten. Zo kunnen we authentiek gaan leven - jouw droomleven waar je altijd van gedroomd hebt.

Na een moeilijke periode in mijn leven, waarin ik een depressie doormaakte en langzaam mijn weg weer vond in nieuwe en betere omstandigheden, was ik op zoek naar een manier om te delen wat ik geleerd heb om anderen te helpen. Ik wilde vooral jonge mensen helpen die in deze tijden gemakkelijk overweldigd raken en zichzelf kwijtraken, door hen tools te geven die hun leven gemakkelijker maken door zelfreflectie. Daarom bedacht ik een eenvoudige en leuke 4-stappenmethode die ik heb gecombineerd met een dagboek, genaamd MY JOURNAL. Het helpt mensen om te reflecteren, te schrijven en zichzelf te vinden, zodat ze hun eigen handleiding kunnen creëren en kunnen doen wat goed voor hen is, zodat ze in balans, heel en gelukkig worden. Omdat we allemaal vrede willen voelen en in het huidige moment willen zijn, want daar gebeurt de magie. De reacties tot nu toe zijn echt indrukwekkend.

Ik heb dit boek geschreven met als doel de wereld een beetje te helen. Omdat ik geloof dat als we van onszelf houden (zelfliefde), we automatisch vriendelijk zullen zijn voor anderen. Laten we dat allemaal doen, op onze eigen manier, laten we wat liefde verspreiden.

Liefs, Maggie

myjournal_breed01.jpg

MY JOURNAL: DOOR JEZELF
TE VINDEN, VIND JOUW GELUK

In MY JOURNAL ga je lezen, schrijven en alles te weten komen over wie je diep van binnen bent. Want dat geeft je het zelfvertrouwen, de inzichten en het bewustzijn om jouw doelen en dromen waar te maken. Met MY JOURNAL krijg je nieuwe energie en ga je denken in mogelijkheden, zodat je eindelijk kan gaan doen wat het allerbeste is voor jou! 
bottom of page