top of page
MAGGIE'S THOUGHTS

KEUZESTRESS

Gaat er ook zoveel door jouw hoofd tegenwoordig? Ben je met allerlei verschillende dingen bezig? Van onze omgeving krijgen we ontzettend veel prikkels. We willen veel en we kunnen ook veel. Maar dat is precies waar het mis gaat. Iedereen stelt steeds hogere eisen aan zichzelf, maar ook aan anderen. Uiteindelijk krijgt iedereen daar last van in de vorm van keuzestress. 

 

Bedenk maar eens als je door de supermarkt loopt hoeveel keuze je hebt. Eigenlijk is dit op meerdere vlakken zo. Kleding, werk, studie, je huis en ga zo maar door. Wie geloven we als het gaat om onze gezondheid? Want ook daarin is er zoveel aanbod in wat er allemaal gezond zou zijn. Neem bijvoorbeeld yoghurt: er zijn tien soorten plantaardige yoghurt, welke kies je? Hierdoor heb je constant het gevoel dat je niet goed kiest en dat is nou net het gevoel dat we niet willen. 

maggiesway41034.jpg

WE WILLEN GOED BEZIG ZIJN.

Toch? We doen immers zo ons best. Zorgen voor onszelf is al moeilijk genoeg. Daarom heb ik een nieuwe manier van kiezen bedacht die bij mij past. Deze pas ik bijvoorbeeld toe op eten. Ik eet waar ik trek in heb en dat varieert vaak. Meestal gezond maar soms ook ongezond. Ik geloof dat je dat nodig hebt op dat moment. Ik ben geen veganist of vegetariër, maar doe alles met mate. Soms vlees en soms vis, maar niet vaak. Ik heb mijn eigen manier van hoe en wat ik eet en voel en kijk hoe ik daarop reageer. Vroeger had ik vaak een opgeblazen buik, maar nu niet meer omdat ik geen brood meer eet. Heel soms dan.. omdat het zó lekker is! Bijvoorbeeld in een restaurant en dan geniet ik er extra van.

 

Deze manier van kiezen kun je overal op toepassen. Kijk eens wat er bij jou past en wat fijn voelt voor JOU en dan kom je al een heel eind. Hoe makkelijk is dat! Lees over onderwerpen die je interesseren. De ene keer is dat voor mij de darmen en detox, de andere keer wil ik meer over sporten weten of lees ik een boek zoals “What the bleep do we (k)now” van William Arntz of een boek van Brene Brown. Laat je gevoel spreken en volg het. Dan heb je je eigen graadmeter en dat is de enige juiste.

 

‘Wat wil JIJ?’ Waarom heb ik het daar toch steeds over? Omdat je daar in dit geval de keuze makkelijker mee maakt, omdat het JOUW keuze is. Minder stress, gewoon door je gevoel te volgen. Zo makkelijk is het.

" WE ZITTEN DE HELE DAG IN ONS EIGEN HOOFD "

JE BENT AL HEEL LEUK.

Zeg dit tegen jezelf. Gewoon door jezelf te zijn, ben je de leukste versie! Het is zo’n bevrijding als dat lukt. Je bent leuk. Je bent knap. Je bent slim. Je bent lief. Je bent goed in je werk. Je bent het waard en je doet zo je best! Laat die keuzestress geen grip krijgen op je dagelijkse leven. Elke keuze die je maakt is oké. Laat je niet gek maken!

 

Het is allemaal al goed OF het komt goed! Dit zijn belangrijke woorden.. prent ze in je hoofd en je hart. Er gebeurt altijd van alles, maar het is de manier hoe je ermee omgaat die bepaalt hoe je je voelt. Je hebt zelf de keuze.

 

Je mag ook altijd terugkomen op je keuze. Die optie is er! Maar vaak is het zo dat er een reden is dat je iets kiest, omdat je het van binnen echt wel weet. Doe je eigen ding en laat je niet negatief beïnvloeden. Het is goed om alles niet te serieus te nemen en te beseffen dat alles goed is op dit moment. Stel jezelf constant de vraag: ‘Hoe is het nu?’ Nu is het goed, nu ben ik rustig, nu ben ik blij. In het nu is het altijd goed. Hoe fijn is dat!

Liefs,
Maggie

MAGGIE'S WAY

Ben jij klaar voor een gelukkiger leven waarin JIJ de regie hebt?

bottom of page