top of page
Maggie_tips.jpg

pressure

DECEMBER

Streep-vierkant-1.png

De december pressure

 

Is het alweer zover?! Ja, het is al december. Wat gaat de tijd toch vreselijk snel. Voor mij persoonlijk is december de grootste uitdaging van het jaar. Ja, echt. Door het jaar heen heb ik het allemaal onder controle (niet altijd hoor!) en heb ik een heerlijk leven. Maar in december gaat het eigenlijk elk jaar weer een beetje mis. Dan komt de perfectionist weer even terug in mij naar boven.

 

Beslissen wat ik ga eten met  Sinterklaas, eerste en tweede Kerstdag, Oudjaar en nieuwjaarsdag.  Al die feestdagen en dan ook nog, heel belangrijk “wat moet ik aan!”?

En ook nog,

De leukste cadeaus kopen

De mooiste Kersttafel maken

De Kerstboom kopen en versieren

Huis in Kerstsfeer

Verjaardagen

En op de dagen zelf… hopen dat iedereen het naar z’n zin heeft!!

"SAMEN het menu bedenken, het SAMEN maken en SAMEN opeten. Verbinden met elkaar"

Maggie

Streep-vierkant-1.png

Ik wil het allemaal zo goed doen, waardoor ik eigenlijk blokkeer. “Help! Mag ik in mijn bed gaan liggen?!”Maar wil ik dit écht zo? Ga ik dit laten gebeuren? Nee, natuurlijk niet. Daarom heb ik iets bedacht. Ik heb een planner voor mezelf gemaakt, die ik ook met jullie wil delen. Voor iedereen die ook moeite heeft met december. We gaan er namelijk gewoon een fijne maand van maken, door alles te plannen!


 

STRESS VOOR DE FEESTDAGEN

 

In de week voor Kerstmis, ben ik wel eens in de supermarkt letterlijk stil gaan staan. Ik keek dan om me heen. Wat zag ik? Mensen die rennen, boze gezichten, ik zag stress, ruzie soms ook, iedereen liep op z’n tenen. Waarom doen we onszelf dit aan? Waarom krijgen we het niet voor elkaar om in rust die boodschappen te doen? Het antwoord: we willen het allemaal goed doen!
 

Maar ik wil niet meer op deze manier december ingaan en beleven. Ik wil ervan genieten! Waarom gaan we niet even zitten om die to do-lijst te maken? Langzaam werk je deze af, gewoon in rust. Voelen dat het goed komt, want het maakt namelijk helemaal niet uit of je iets vergeet of dat iets er niet is… daar komt vanzelf een oplossing voor. Probeer vertrouwen te hebben dan heb je een hoop overwonnen EN geleerd.

Speciaal voor de feestdagen heeft Maggie een planner om je te helpen overzicht te creëren tijdens deze drukke maand.

Van een cadeau lijst tot een menu en een kleding/accessoires overzicht. Alles wat je nodig hebt!

brush-3.png

SAMEN IS FIJN, HELP ELKAAR EN SPREAD SOME LOVE!

 

Wat ik heb ervaren in stressvolle periodes, is dat ik dingen veel beter kan loslaten dan vroeger. Ik heb leren inzien dat dingen gaan zoals ze gaan. Zodra je dit op meerdere vlakken kunt toepassen, lukt het je om veel tevredener rond te lopen. Ik zeg vaak: het is allemaal al goed. Wat er ook gebeurt. Ik word bijna nooit meer boos, omdat ik heb ervaren dat het me niet helpt. Het maakt dingen alleen maar erger. Dus als ik me gestrest voel, bedenk ik: wat er ook gebeurt, het is niet erg. Als je dit gaat ervaren, komt er zo’n rust in je systeem en dat is een heel fijn en vertrouwd gevoel.

         @maggies.way

Wil je de gehele blog van deze maand lezen? Laat je e-mail adres hieronder achter en je ontvangt hem direct in je mailbox!

  • Instagram
bottom of page