top of page
THE WAY

In 4 stappen leer ik je meer over het leiden van een gelukkiger leven waarin JIJ de regie en controle hebt. Onderstaand vind je een verkorte versie van Maggie's stappenplan.

 

Ben jij klaar om het complete stappenplan te volgen? Of ken jij iemand die niet lekker zo lekker in zijn of haar vel zit? Help jezelf of geef het een ander cadeau.

The Way Pocket Edition past in elke tas en geeft je inspiratie, motivatie en tips wanneer jij dit nodig hebt! Krijg The Way Pocket Edition thuisbezorgd, persoonlijk ingepakt door Maggie zelf, voor maar €14,95.

IMG_7016 kopiëren.jpg
€14,95
MAGGIE’S WAY
IN HET KORT

1.  BELIEVE IN CHANGE

TO KNOW
In de eerste stap van het stappenplan ga je leren om open te staan voor een growth mindset. Onze mindset bepaalt namelijk of we geloven dat we WEL kunnen leren, veranderen en groeien of dat we dat NIET kunnen. Alles zit in je hoofd. Jouw overtuigingen zijn maar overtuigingen en die zijn niet altijd WAAR. Je kunt jezelf herprogrammeren. Dit houdt in dat je een nieuwe video in je hoofd gaat maken over hoe jij over jezelf of over iets denkt. 

 

TO DO

​Probeer elke dag een moment van bewustwording te nemen of in te plannen. Ga kijken wat er op dat moment gebeurt met jouw gedachten. Doe dit op je eigen tempo en voel wat goed werkt voor JOU. 

 

TO ADD

Lees het boek: ‘Growth Mindset’ van Carol Dweck.

2. WIE BEN IK? - DE HAPPY LIST


TO KNOW
Velen van ons kennen zichzelf helemaal niet zo goed. Tijd om dit te ontdekken! Onderzoek bij jezelf wat goed is voor JOU. Als je namelijk weet wie je bent kun je pas echt voor jezelf zorgen, en opkomen, omdat je dan pas weet wat goed is voor jou.  Zoek uit wat jouw passie is en wat je dromen zijn. Zie het als een heerlijke ontdekking en start dit avontuur! 

TO DO
Neem even de tijd om onderstaande vragen te beantwoorden. Wees hierin eerlijk naar jezelf en durf te ZIJN.

Wat is goed voor mij?

Wat heb ik nodig?

Durf ik te zijn wie ik ben? 

Ben ik een pleaser?  

Oordeel ik over anderen?


*In het stappenplan krijg je een uitgebreide vragenlijst om je bij deze opdracht te helpen.

 

TO ADD

Lees het boek ‘Ikigai’ van Francesc Miralles en Hector Garcia.

 

 

3. GA VOOR JEZELF ZORGEN

 

TO KNOW

Het is ontzettend belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dit is de basis voor een gelukkiger leven. Als je voor jezelf gaat zorgen, zeg je eigenlijk indirect tegen jezelf: ‘JIJ bent belangrijk’. Voor jezelf zorgen is NEE leren zeggen en dat ook echt doen. Het is ook stoppen met pleasen. Pleasen is anderen helpen ten koste van jezelf. Probeer in te zien dat de aandacht die je normaal aan een ander geeft, je nu aan jezelf moet gaan geven.

 

TO DO
Elke keer dat jij je bewust bent van het moment dat je voor jezelf kiest in plaats van voor de ander, geef je jezelf een compliment. YOU GO UP!  Kijk eens in de spiegel en vraag aan jezelf of je het waard bent.

 

TO ADD

Lees het boek ‘Wabi Sabi’ van Beth Kempton en ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim.

4. JE MINDSET

 

TO KNOW

De wereld ligt aan je voeten. Het leven is te kort en te mooi om er niet met volle teugen van te genieten. Jij BENT wat je denkt en jij KAN wat je denkt. Focus op jouw doel! Je hoofd zit vol met gedachten en overtuigingen. Al deze overtuigingen zijn NIET de waarheid. Dit denk je alleen maar. Deze overtuigingen kun je veranderen in nieuwe, betere en vooral positieve gedachten. Je kunt jezelf herprogrammeren. Ben jij er klaar voor?!

TO DO
Neem even de tijd om jouw persoonlijke doelen op te schrijven. Omschrijf ze met een positieve gedachte. Probeer elke dag even een moment te focussen op deze doelen. 

 

TO ADD:

Lees het boek ‘Happiness Advantage’ van Shawn Achor.


 

PERSONAL NOTE

Heb je het eerste deel van het stappenplan gelezen? YOU GO! Geef jezelf een compliment, je hebt de eerste stap naar een gelukkiger leven gezet. Houd het niet bij één compliment, maar geef jezelf vandaag nóg een compliment en ook aan je buurvrouw of een vriend of vriendin. Wees een beetje lief voor elkaar. We hebben dat allemaal nodig en kijk wat het met JOU doet! Ik word blij als ik een ander blij kan maken. Maar ik weet tegenwoordig wel dat ik dan eerst voor mezelf moet zorgen!

 

Ik ben nu zo gelukkig met mijn leven. Ook heus niet elke dag, maar ik hoop wel dat ik jullie kan meenemen in dit prachtige proces! Iedereen heeft de mogelijkheid om zijn eigen geluk te creëren. JUST DO IT!

DE 4 STAPPEN VAN "THE WAY"

01

BELIEVE IN CHANGE

Onze mindset bepaalt of we geloven dat we WEL kunnen leren, veranderen en groeien of dat we dat NIET kunnen. Alles zit in je hoofd. Jouw overtuigingen zijn maar overtuigingen en die zijn niet altijd WAAR. Je kunt jezelf herprogrammeren. 

02

WIE BEN IK?

Velen van ons kennen zichzelf helemaal niet zo goed. Tijd om dit te ontdekken! Onderzoek bij jezelf wat goed is voor JOU. Als je namelijk weet wie je bent kun je pas echt voor jezelf zorgen, en opkomen, omdat je dan pas weet wat goed is voor jou. 

03

ZORGEN VOOR JEZELF

Het is zo belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dit is de basis voor een gelukkiger leven. Zeg tegen jezelf: ‘JIJ bent belangrijk’. Voor jezelf zorgen is NEE leren zeggen. Geef de aandacht aan jezelf ipv een ander.

04

JE MINDSET

De wereld ligt aan je voeten. Het leven is te kort en te mooi om er niet met volle teugen van te genieten. Jij BENT wat je denkt en jij KAN wat je denkt. Focus op jouw doel! Zet je gedachten om. Be ready! Ben jij er klaar voor?!​ 

JOIN MAGGIE
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!

bottom of page